Call us 02 9483 2222

Family Kitchen

A family of four living in the leafy North Western suburbs of Sydney wanted renovation of their home to achieve the following…

  • A kitchen that could work effortlessly as a communal family space as well as a practical food preparation area.
  • Increased storage.
  • A study nook for kids to do homework.
  • An open plan that brought together an informal lounge, formal & casual dining and outdoor deck entertaining area.
  • Seating in the kitchen.
  • A New look incorporating luxurious yet durable finishes.
  • A bold transformation…
  • Incorporating a kitchen island mean lots of extra space for both storage and food preparation was gained.
  • A servery window was installed to enable food to be passed from inside to the outdoor entertaining deck.
  • A large pantry created superior storage. The adjacent bench space allows for small appliance use.
  • Purpose built cabinetry continues from the kitchen into the informal lounge which accommodates media and books.
  • The adjacent study nook met the client request in a neat and practical manner of enabling kids to do homework in the kitchen. No more over-crowding on the kitchen bench.
  • The fridge and appliance zone was strategically placed on the outer edge of the work triangle at the owners request allowing for easy access to snacks and coffee making facilities with no disruption to the main work zones.
  • The three-toned colour scheme adds drama and texture to the space without being overly busy. The light bench tops complement the warm hues from the timber flooring.
  • The finishing touches such as the floating timber shelves and petite hanging pendants over the eating area make for a perfect family kitchen.









Skip to toolbar